De Computer Specialist

TP-Link


De firma TP-Link is in Europa een betrekkelijke nieuwkomer op de markt voor netwerkproducten, maar in China al enige tijd marktleider. Het bedrijf richt zich op zowel de consumentenmarkt als de zakelijke gebruiker in het zogenaamde small office-home office-segment.

TP-Link heeft zijn hoofdkwartier gevestigd in de Chinese stad Shenzhen. In 2011 wist het bedrijf een wereldwijde omzet te behalen van 1 miljard dollar. Bij TP-Link, dat in 1996 werd opgericht, werken ruim 14.000 mensen.

Producten 

TP-Link levert voor de consumentenmarkt onder andere wifi-apparatuur, waaronder routers en netwerkadapters. Onder andere de relatief goedkoper TL-WR1043ND is een populair product van de firma. De snelste wifi-apparatuur biedt brutosnelheden tot 450Mbps. TP-Link biedt ook range extenders en losse antennes aan om het wifi-bereik verder te vergroten.

Andere producten van TP-Link zijn 3g- en 4g-routers, routers met adsl2+-aansluitingen, ip-beveiligingscamera’s, unmanaged switches en powerline-adapters. Voor de zakelijke markt heeft TP-Link onder andere managed gigabit-switches in de aanbieding die voorzien zijn van power-over-ethernet, en enkele vpn-routers en routers met load balancing-mechanismen.

Zoek een winkel bij u in de buurt