De Computer Specialist

SamsungDe Samsung Group is het grootste chaebol, een Zuid-Koreaanse variant van een conglomeraat, van Zuid-Korea en tevens een van de grootste elektronicabedrijven in de wereld. De Samsung Group werd opgericht op 1 maart 1938 te Daegu in Korea door Lee Byung-chull. Het bedrijf doet zaken in meer dan 58 landen en heeft wereldwijd meer dan 450.000 werknemers. In de Top 100 van Sterke Merken is Samsung het enige Koreaanse merk dat genoemd wordt.

Samsung levert producten op het gebied van telecommunicatie (mobiele telefoons en IT-netwerkapparatuur), digitale apparatuur (camera's), digitale media (cd-rom's, dvd's), lcd's en halfgeleiders en is tevens een groot constructiebedrijf. De bekendste onderdelen zijn Samsung Electronics en Samsung Heavy Industries.

Samsung (Hangul: 삼성, Samsŏng) betekent drie sterren in het Koreaans. De naam werd gekozen door de oprichter Lee Byung-chull omdat hij een bedrijf wilde stichten dat machtig zou zijn en net als sterren aan de hemel lang zou bestaan. De sterren waren ook zichtbaar in het logo tot 1993, waarna het huidige logo geïntroduceerd werd.[2]

De vier grootste concurrenten van Samsung zijn de eveneens Koreaanse concerns LG Group, SK Group, het Japanse conglomeraat Sony Corporation en het Duitse conglomeraat Siemens AG. Tegenwoordig is Apple ook een grote concurrent voor Samsung, dit door verkoop van de iPhone en iPad. Samsung is sinds 2017 de grootste leverancier van onderdelen voor de iPhones van Apple. Samsung is de grootste producent van flashgeheugens en is daarom een interessante partner voor Apple.

Zoek een winkel bij u in de buurt